10. týdnů

26.07.2016 14:41

Dnes je štěňátkům deset týdnů. Během posledních zpráv jsme absolvovali kontrolu vrhu u pana veterináře. Mrňousci dostali svou první injekci s očkovací látkou, pak přišla na řadu taková nepříjemná a větší, která obsahovala čip a nakonec si pan doktor každého prohlédl od čumáčku až po ocásek.  No moc se jim to nelíbilo ale zvládli to.

Jsou to pěkný divoši, většinu času jsou v pohybu, honí se a perou a okusujou co nemají... veškerý čas trávíme venku, na zahrádce nebo dvorku kde jsou nesmírně šťastní a je pravda, že počasí nám v tomhle přeje ale na druhou stranu není možnost v takových vedrech je vzít  "do světa", protože ty teploty jsou vysoké, všechno je rozpálené a byla by to hra se zdravím. 

Jinak prcci už papají hezky granulky, jsou krmeny Essential beginning pro malá plemena. Nelinka jim teda ještě tak jednou nebo dvakrát za den postojí, ale vydrží to chviličku a pak jim dá najevo "už dost". Cecíčky se jí už krásně zatáhly a brzo na ní nebude nic znát. Musím říct, že jsem na ní nesmírně hrdá, jak krásně to celé od březosti až doteď zvládla. A teď si dáme nějaký ten rok pauzu, musím říct, že odchov číňánků není žádná procházka růžovým sadem :)